Merkmotief voorziet deze site van cookies zodat-ie nog beter gemaakt kan worden maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met het cookie beleid. Bekijk het ​​privacybeleid voor meer informatie over privacy.
X

Web

Websites zijn geen IT-vraagstuk, maar een communicatie­oplossing

Web

Omdat er nogal wat techniek komt kijken bij het ontwikkelen van een website, heerst het idee dat een website een technische uitdaging is. En dat terwijl een website een van de belangrijkste communicatiekanalen van een merk is. Dus pakt Merkmotief dit anders aan.

Webdesign

De online performance van je merk wordt ondersteund door je website. Bezoekers van je site moeten in een oogopslag weten waar het om draait. Een goede user experience (UX) helpt bezoekers de informatie waar ze naar op zoek zijn makkelijk vinden. Leesbare tekst (open deur, maar let maar eens op de volgende sites die je bezoekt), beeld, animatie...

Alles staat in dienst van je merk en wat je er via je website mee bereiken wilt. Je zorgt ervoor dat je conversies goed vormgegeven zijn en op de juiste zijn manier ingesteld. En het laatste dat je wilt is dat je site nogal lijkt op het bedrijf van die kennis van je of nog erger... op de site van je concurrent.

Bij Merkmotief wordt je website ontwikkeld en ontworpen vanuit de gedachte van het merk. Er wordt goed gekeken naar wat je wilt vertellen, hoe je wilt converteren, en hoe de informatie op je site ingedeeld moet worden. Er wordt eerst functioneel en grafisch ontwerp gemaakt dat de blauwdruk vormt van de site. Deze is natuurlijk responsive ontworpen, want de site moet net zo goed uitzien op een laptop als een iPhone.

Wordt de site door Merkmotief zelf doorontwikkeld, dan is er ook al gestart met het webdevelopment van de site. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het design met instructies over te dragen aan een externe bouwer.

Webdevelopment

Merkmotief heeft de afgelopen jaren websites ontwikkeld in diverse Content Management Systemen zoals Joomla, Drupal en Wordpress. Die ervaring heeft veel opgeleverd, maar de belangrijkste conclusie is: het kan eenvoudiger en sneller. In reguliere productieprocessen van een website wordt er heen en weer gewerkt tussen opdrachtgever, creatief team en het development team. Het enige snelle aan dit proces is dat het snel trager wordt.

Door een platform te omarmen dat dit radicaal anders doet, is Merkmotief in staat de stap van creatie naar werkende website veel sneller te maken. Het proces van optimaliseren vindt bij meerdere disciplines tegelijk plaats. Hierdoor ontstaat niet alleen tijdswinst, maar is de focus van iedereen die erbij betrokken is, op het verhaal en het functioneren van de website.

Na oplevering is de website niet alleen super-toegankelijk voor de bezoekers, maar ook voor de beheerders. Zij zorgen er tenslotte voor dat de website gaat leven, bijgehouden wordt en conversie oplevert. Koppelingen met externe diensten zoals Hubspot zijn geen punt. Even een custom landingspage in elkaar zetten? Je SEO beheren zodat je website goed gevonden wordt? Geen probleem. Backups worden natuurlijk automatisch gemaakt en je website wordt gehost op de snelste servers die er zijn met alle benodigde veiligheidsinstellingen.

Wil je meer weten over webdevelopment? Merkmotief laat je graag de mogelijkheden zien.

Neem contact op!