Merkmotief voorziet deze site van cookies zodat-ie nog beter gemaakt kan worden maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met het cookie beleid. Bekijk het ​​privacybeleid voor meer informatie over privacy.
X
Home
>
Werk
>
Ad Mosam Barok

Werk van Merkmotief

Positioneren in een cultureel landschap

Ad Mosam Barok

Ad Mosam Barok is een professioneel muziekensemble dat in wisselende samenstellingen concerten geeft met bekend en onbekend barokrepertoire. De markt waarin Ad Mosam zich bevindt is een niche. Des te belangrijker dus om een scherp profiel te hebben en potentiële concertbezoekers te overtuigen van het unieke aanbod van Ad Mosam.

Merkmotief werd gevraagd de positionering, huisstijl en website van Ad Mosam aan te pakken. Uit gesprekken met het bestuur en creatieve leiding werd input opgehaald waarmee de nieuwe positionering ontwikkeld kon worden. De uitdaging: hoe onderscheidend is een professioneel muziekgezelschap ten opzichte van andere professionals? Platitudes en valkuilen zijn er genoeg, maar Ad Mosam heeft genoeg unieke eigenschappen die haar zo kenmerkend maken in de wereld van barokmuziek.

Avontuur en verbinding als belofte aan de doelgroepen

Ad Mosam wordt gedreven door de hang naar avontuur en de zoektocht naar verbinding. Verbinding met haar publiek en verbinding tussen verschillende stijlen. Ad Mosam maakt elke uitvoering weer een reis waarvan de bestemming nooit helemaal vastligt. Dat maakt het gezelschap tot een gids die haar publiek meeneemt in op reis en de passie voor barokke muziek deelt.

Merkmotief bundelde de uitkomst van de positionering in de belofte ‘Ad Mosam Barok neemt je mee’. Waarheen? Staat niet vast. Hoe dan? Kom het maar ervaren! Ad Mosam moet prikkelen, begoochelen en vervoeren. Allemaal aanknopingspunten voor communicatiethema’s om mee op pad te gaan.

Een huisstijl met een tint barok of juist niet?

Het creatief doorvertalen van zo’n positionering is de volgende stap. Merkmotief ontwierp een nieuw logo dat een mix van stijlen en dynamiek visualiseert. De typografie van de huisstijl is het fundament, het cement van de visuele bouwstenen, in een afgewogen mix van modern en klassiek. Het beeldmerk gaat hier ook in mee, in een clash van reguliere en cursieve lijnen. Er is een moderne draai gegeven aan de visuele associatie met barok.

Een uitgebalanceerde mix van offline middelen, socials en website

Een hele reeks aan media werd onder handen genomen. Van e-mailhandtekening tot social posts en van programmaboekjes tot website. Deze laatste werd slim in elkaar gezet met subtiele animatie-effecten en toegang tot eenvoudig beheer. En meteen lekker leesbaar op allerlei schermformaten en vooral supersnel.

Met de nieuwe huisstijl heeft Ad Mosam als gezelschap van professionele musici de bijpassende professionele uitstraling. Maar het belangrijkste is dat Ad Mosam nu exact weet wat zij aan haar publiek kan beloven!

De website van Ad Mosam is te bekijken op www.admosam.nl

Affiche Ad Mosam
Programmaboekje Ad Mosam
Programmaboekje Ad Mosam
Website Ad Mosam desktop
Responsive website Ad Mosam
Instagram post Ad Mosam
Huisstijl handboek Ad Mosam
No items found.

Weten wat Merkmotief voor jouw merk kan betekenen?

Ook beginnen bij de basis?

Samen positioneren we je merk doordacht mét creatieve vertaalslag.

Ik wil meer weten